Tu ştii cât valorează frumuseţea ta? Află la ce riscuri te supui atunci când alegi terapii sub preţul pieţei

Una dintre provocările societăţii în care trăieşti constă în a face mai mult cu mai puţin. De la piesele vestimentare şi accesoriile care îţi completează garderoba şi până la preparatele pe care le consumi sau serviciile pentru care optezi, logica îţi spune să cauţi în permanenţă cel mai bun preţ. Nimic greşit în toate astea. Însă ce te faci atunci când preţul PREA MIC atrage după sine pagube a căror valoare nu poate fi acoperită nici măcar în decursul a câtorva zeci de ani? Crezi că ţie nu ţi se poate întâmpla niciodată, până la proba contrarie. În arealul esteticii faciale şi corporale, preţul uimitor de mic al tratamentelor este primul indicator al pericolului ascuns în “oferta de nerefuzat”. Îţi explicăm despre ce este vorba, pe îndelete, în rândurile următoare.

În ultimii ani s-a discutat foarte mult despre diferenţele de preţuri dintre terapiile de beauty şi despre justificările care stau în spatele acestora. Printre cele mai invocate se numără poziţionarea saloanelor, amenajarea acestora, marketing-ul, segmentul de clienţi avut în vedere etc. În mod cert, fiecare centru de frumuseţe are libertatea de a-şi stabili propria politică de preţuri, ţinând cont de toate aspectele menţionate anterior şi nu numai, însă ceea ce nimeni nu ţi-a spus până acum este faptul că indiferent de politica salonului, marja de oscilaţie a preţurilor este foarte mică. De ce? Pentru că orice tratament facial sau corporal, vine cu un preţ minim recomandat de producătorul aparatului, care poate fi actualizat de către fiecare salon în parte, ţinând cont de anumite plafoane, şi care sub nicio formă nu poate fi scăzut la jumătate sau redus la un sfert. Cu alte cuvinte, o terapie al cărei preţ recomandat de producător este de 100 lei, poate fi disponibilă în unele centre la 110 lei şi în altele la 140 lei, însă niciodată nu va putea fi comercializată la 50 lei. Cel puţin nu de către saloanele care deţin aparatură originală şi care mizează pe rezultate ca la carte.

O realitate tristă pe piaţa de beauty din România, confirmată în foarte multe oraşe şi alimentată de lipsa de informare a clienţilor, este constituită de tratamentele extrem de ieftine, efectuate în condiţii şi în locuri care nu întrunesc nici măcar minimul de siguranţă şi de igienă. Un salon nu va avea niciodată cum să reducă preţul unui tratament la un sfert din cel recomandat, din simplul motiv că nu are voie (de cele mai multe ori, marja de discount-uri este specificată în contractul cu producătorul) să facă acest lucru şi că nu este eficient din punct de vedere al costurilor. Şi totuşi, cum este posibil ca unele centre de beauty să practice preţuri foarte mici? Aparatele fake nu domină doar segmentul electrocasnicelor, ci şi al cosmeticii. Iar aici vorbim despre replici ale unor aparate, realizate pe bandă rulantă în China şi vândute saloanelor la un sfert din preţul celor originale. Tentaţia este mare pentru antreprenorii aflaţi la început de drum, însă economia la aparatură şi preţul mic al serviciilor, îi costă pe clienţi mai mult decât şi-ar putea imagina – SĂNĂTATEA.

La ce riscuri te supui atunci când plăteşti 50 lei pe un aşa-zis tratament de 10 minute? Iată doar câteva aspecte care ar trebui să îţi dea de gândit:

 • Vase sparte sau cicatrici cauzate de o utilizare inadecvată a aparatelor fake şi de lipsa de experienţă a terapeuţilor
 • Arsuri – în special în urma şedinţelor de epilare definitivă cu aparate care copiază tehnologia originală
 • Afecţiuni grave la nivelul ţesuturilor, datorate aparatelor care fac anumite proceduri estetice, dar care nu sunt medicale şi nici aprobate de formurile internaţionale competente
 • Agravări ale unor condiţii deja existente, dat fiind că în majoritatea cazurilor, nu se realizează niciun diagnostic profesionist înainte de efectuarea tratamentelor

La Skin Expert Center am investit de la bun început în cele mai performante şi mai sigure aparate de estetică, dezvoltate de către reputate branduri internaţionale şi care au trecut absolut toate testele FDA. Mai mult decât atât, în centrul nostru niciun tratament nu este efectuat “la pachet” fără o analiză prealabilă şi o diagnosticare amănunţită a pacientului. Ce-i drept, atunci când alegi o terapie din meniul nostru, vei vedea că preţul este puţin mai ridicat comparativ cu alte saloane din Constanţa, însă diferenţele le vei putea observa cu proprii ochi încă de la prima vizită: igiena şi siguranţa sunt puse pe primul loc, absolut totul fiind impecabil, de la protocolul de lucru şi până la camerele de tratament sau aparatura utilizată, tehnologiile sunt de ultimă generaţie şi beneficiază de toate aprobările forumurilor de specialitate, cremele şi loţiunile folosite aparţin unor branduri profesionale de top, iar durata unei terapii nu este de 10-15 minute, ci de cel puţin o oră.

Mai mult decât atât, terapeuţii noştri sunt pregătiţi intens atât pentru a utiliza corect aparatura din centru, cât şi pentru a identifica cele mai eficiente scheme de tratament, menite să răspundă nevoilor particulare. Nu vorbim despre simpli executanţi, ci despre consilieri personali de frumuseţe, care se asigură că ai parte de cea mai bună îngrijire atât în salon, cât şi acasă, recomandându-ţi ce ţi se potriveşte. Altfel spus, ştii ce cumperi şi ai garanţia unor rezultate concrete.

Tu ştii cât valorează frumuseţea ta? Noi credem că o piele sănătoasă, luminoasă şi îngrijită corespunzător dă, cu timpul, măsura tinereţii. Şi tocmai de aceea, meriţi tot ce este mai bun.

jared tran

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ac diam sitmet quam vehicula elementum. Sedsit amet dui. Nulla porttitorsan. Tincidunt mauris.

 1. reply

  First Level Cras sit amet nibh libero, in gravida nulla. Nulla vel metus scelerisque ante sollicitudin commodo. Cras purus odio, vestibulum in vulputate at, tempus viverra turpis.

  1. reply

   Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus.

   1. reply

    Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque.

 2. reply

  Proin eget tortor risus. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere.

 3. reply

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem.